Wist u dat?

Vanaf heden is het ook mogelijk via Facetime, Skype of Zoom coaching aan te gaan.

 

ADHD en ADD genezen, ADHD zonder medicijnen

ADHD en ADD worden gezien als aandoeningen die niet te genezen zijn. Buteyko ademhaling therapeut en mental coach Dennis Huizenga denkt daar anders over.

ADHD en ADD vormen een wijd verbreid probleem. Naar schatting 5-10% van alle kinderen, 1% van de adolescenten en 1% van de volwassenen heeft last van ADHD of ADD. Evenals concentratieproblemen worden ADHD en vooral ADD vaak niet herkend. En niet iedereen met concentratieproblemen of aandachtsstoornissen heeft ADHD of ADD. Bovendien gaan ADHD en ADD vaak gepaard met agressie, depressiviteit en/of angststoornissen.

ADHD en ADD zijn niet specifiek voor onze tijd. Ze werden al gesignaleerd in de 19e eeuw. ADHD en ADD zijn daarom geen 'modeziekten'.

 

Wat betekenen ADHD en ADD?

De naam ADHD is opgesteld door de Amerikaanse vereniging van psychiaters. ADHD staat op een officiële lijst van stoornissen, die Diagnostical Statistical Manual (DSM) heet. Er bestaat veel verwarring en onduidelijkheid over ADHD en ADD. Daarom is goede voorlichting over ADHD en ADD belangrijk. Er heerst namelijk veel onbegrip over ADHD en ADD!

ADHD en ADD zijn afkortingen. ADHD staat voor: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ofwel aandachtstekort en hyperactiviteit. ADD betekent: Attention Deficit Disorder, ofwel aandachtstekort, dus concentratieproblemen. ADD is eigenlijk ADHD zonder hyperactiviteit, zeg maar de "passieve" variant van ADHD.

 

ADHD kenmerken

Aandachtstekort , dus concentratieproblemen, hyperactviteit, dat wil zeggen overdreven bewegingsdrang impulsiviteit, dat is ondoordacht handelen

 

Wat zijn de mogelijke oorzaken van ADHD en ADD?

  • Hersenbeschadiging en/of stoornissen in de prikkelgeleiding
  • Familiaire factoren
  • Overmatig drugsgebruik, zoals alcohol en tabak, tijdens zwangerschap door moeder
  • Voedingsproblemen, bijvoorbeeld door junkfood, suikerverslaving of ondervoeding
  • Zuurstofgebrek tijdens de geboorte
  • Genetische afwijkingen

Al deze oorzaken zijn vaak terug te leiden naar een enkele factor te weten: Een ademhaling buiten de norm!

 

Diagnose van ADHD en ADD

De diagnose ADHD of ADD dient bij voorkeur door een arts of psychiater gesteld te worden. Omdat ADHD of ADD uiteenlopende psychische en fysieke oorzaken kunnen hebben, is een professionele diagnose gewenst. Het is belangrijk om niet zelf, op eigen houtje, de diagnose ADHD of ADD te stellen.

 

Bestrijden van de oorzaak

Voordat je een aandoening kan genezen dien je de oorzaak te weten. Vaak is het zo dat de Buteyko methode een hoog slagingspercentage heeft in het verbeteren of geheel genezen van ADHD of ADD. Het slagingspercentages van het verhelpen van de symptomen van ADHD ligt ver boven de 80%.

De Buteyko methode zorgt ervoor dat je anders gaat ademhalen (zie info) maar ook zorgt het ervoor dat je mentaal in een alfa-staat gaat tijdens deze oefeningen. Specifiek voor mensen met ADHD heeft dit een helende werking. Wil je hier meer info over neem gerust contact op. 

Lees hier meer over de Buteyko methode.

Nieuws / Actueel
Donderdag 5 november NIEUWE WEBSITE LIVE
Upgrade jezelf website live! Lees meer
Woensdag 1 april Praktijkruimte
De nieuwe praktijkruimte gelegen op een mooie locatie! Lees meer
Zaterdag 27 april Dennis in een interview RTL4
Dennis Huizenga wordt geinterviewd bij het programma 'Life is beautiful' van RTL4. Lees meer
Dinsdag 5 februari New mental detox programma is klaar!
New mental detox programma is klaar! Lees meer
Donderdag 31 januari Zitten op de vloer, en nu omhoog komen
Zitten op de vloer, en nu omhoog komen Lees meer