Wist u dat?

Vanaf heden is het ook mogelijk via Facetime, Skype of Zoom coaching aan te gaan.

 

Hyperventilatie

Hyperventilatie wordt veroorzaakt door een "verkeerde manier van ademhalen". ‘Hyper’ betekent hoog en ‘ventilatie’ slaat op de ademhaling. Hyperventilatie betekent dus letterlijk verhoogde ademhaling. Hyperventilatie is eigenlijk teveel lucht in en uitademen per minuut. Hierdoor verliezen we teveel kostbare koolstofdioxide en hierdoor kan onze hemoglobine niet voldoende zuurstof afgeven aan onze cellen met alle gevolgen van dien.

Hyperventilatie kan geven: benauwdheid, beklemming op de borst, hartkloppingen, tintelingen in vingers, voeten of mond, transpiratie en duizeligheid. Een aanval van hyperventilatie kan worden gevolgd door diarree, buikpijn, hoofdpijn, pijn in de rug of een grieperig gevoel.

 

New mental coaching hyperventilatie

Klik hier voor de video

 

 

Acute hyperventilatie kan heel beangstigend zijn. De patiënt heeft het gevoel te stikken en kan duizelig worden, flauwvallen, misselijk worden en pijn krijgen op de borst of in de buik. De spieren van de onderarmen en kuiten verkrampen en veroorzaken onvrijwillig buigen en strekken van de polsen en enkels. Zeker iemand die niet begrijpt wat er gebeurt, kan in paniek raken waardoor de ademhaling nog minder gecontroleerd wordt en de aanval toeneemt. Je kan hierdoor in een vicieuze cirkel komen en angst om hyperventilatie te krijgen roept weer andere gevolgen op.

In mijn ervaring is de Buteyko methode de meest efficiënte en effectieve methode om snel en blijvend van je hyperventilatie af te komen.

Neem gerust contact op voor het reserveren van jou plek in een groepsbegeleiding of individuele begeleiding.

Nieuws / Actueel
Donderdag 5 november NIEUWE WEBSITE LIVE
Upgrade jezelf website live! Lees meer
Woensdag 1 april Praktijkruimte
De nieuwe praktijkruimte gelegen op een mooie locatie! Lees meer
Zaterdag 27 april Dennis in een interview RTL4
Dennis Huizenga wordt geinterviewd bij het programma 'Life is beautiful' van RTL4. Lees meer
Dinsdag 5 februari New mental detox programma is klaar!
New mental detox programma is klaar! Lees meer
Donderdag 31 januari Zitten op de vloer, en nu omhoog komen
Zitten op de vloer, en nu omhoog komen Lees meer