Wist u dat?

Vanaf heden is het ook mogelijk via Facetime, Skype of Zoom coaching aan te gaan.

Mental Coaching

Mental coaching is een term die afkomstig is uit de Amerikaanse sportwereld. Vanuit de sportwereld is het doorontwikkeld naar een meer algemeen geaccepteerde term voor persoonlijke/geestelijke begeleiding.

Mental coaching heeft een groot werkgebied voor een breed spectrum van mogelijkheden in begeleiding.

Neurologische wetenschappen en inzichten hebben ons al tientallen jaren een schat aan informatie opgeleverd hoe wij als mens in de basis functioneren. Veel zaken zijn verbonden aan een actie/reactie mechanisme. Ook onze emoties zijn verbonden aan deze primaire reacties.

 

Ik maak wel eens een vergelijk van onze actie/reactie mechanisme met een jukebox. Daarin zitten allerlei platen en als je op een bepaalde knop drukt krijg je de plaat te horen die je vraagt. Nu kun je als metafoor dat ook zo zien bij ons als mens. Als er op jou “knop”, gedrukt wordt geven wij onze plaat weer. Deze plaat of reeks emoties zijn vaak hetzelfde als de volgorde van vroeger. Als nu die “emotie-plaat” niet meer een juist deuntje laat horen bijvoorbeeld omdat de reactie niet meer past met de huidige situatie, is het nodig om er wat aan te gaan doen. Hier zijn simpele maar doeltreffende manieren voor om die emoties anders te laten “spelen” dan voorheen. Je kunt als het ware die plaat afspelen die jij graag wilt!

N.M.C. helpt jou op zo’n plezierig, resultaat gerichte en blijvende manier mogelijk je mentale “jukebox” weer op orde te brengen zodat het de muziek draait die jij graag wilt.

“Bewustwording is een belangrijke sleutel in ons handelen”

Dennis Huizenga

Nieuws / Actueel
Donderdag 5 november NIEUWE WEBSITE LIVE
Upgrade jezelf website live! Lees meer
Woensdag 1 april Praktijkruimte
De nieuwe praktijkruimte gelegen op een mooie locatie! Lees meer
Zaterdag 27 april Dennis in een interview RTL4
Dennis Huizenga wordt geinterviewd bij het programma 'Life is beautiful' van RTL4. Lees meer
Dinsdag 5 februari New mental detox programma is klaar!
New mental detox programma is klaar! Lees meer
Donderdag 31 januari Zitten op de vloer, en nu omhoog komen
Zitten op de vloer, en nu omhoog komen Lees meer