Wist u dat?

Vanaf heden is het ook mogelijk via Facetime, Skype of Zoom coaching aan te gaan.

 

Mijn succesverhaal

(door Rinke Roelofsen)
 
Ik heb al sinds mijn 15e jaar (nu dus ruim 25 jaar) last van behoorlijke klachten van de (bovenste) luchtwegen. Begon met jaarlijks een aantal keren neusbijholteontsteking waarvoor ik toen nog vaak een antibiotica kuurtje kreeg. Klachten werden in de loop der jaren steeds heviger en uitte zich naast altijd dichte neus ook in benauwdheidsklachten. Van de huisarts behoorlijk wat medicijnen voorgeschreven gekregen. Seretide (pufje) en Ventolin voor benauwdheidsklachten, Flexonase (corticosteroide) voor mijn (allergische) neusklachten en loratide (tabletjes tegen allergische klachten). Desondanks bleven de klachten voortdurend terug komen. Ik heb zelfs wel eens een Prednison kuurtje moeten gebruiken. Ben de laatste jaren ook nog frequent Otrivin gaan gebruiken wat oko een aanslag is op de neus. 
Eerlijkheidshalve moet ik ook nog wel even zeggen dat ik tot mijn 34e een flinke roker ben geweest maar ook nadat ik al een aantal jaren gestopt was bleef echte verbetering uit.
Mijn huisarts heeft weleens geopperd dat het wellicht een goed idee is om mij eens te laten opereren (holten schoonkrabben noemde hij dit geloof ik?) maar als je ziet en hoort hoe slecht ervaringen van mensen zijn na een KNO operatie (poliepen, etc.) dan schrikt mij dit (naast angst voor een operatie) behoorlijk af. 
Toch werd ik de laatste jaren behoorlijk wanhopig en heb ik een aantal dingen geprobeerd. Met osteopathie best een goede ervaring maar van kortere duur. 
 
 

Buteyko methode

 
Mijn ouders hadden een artikel uit de plaatselijke krant voor mij uitgescheurd met een enthousiast verhaal van Dennis Huizenga over de Buteyko methode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wat sceptisch in stond maar aan de andere kant dacht ik waarom niet en heb ik besloten dat dit mijn laatste ‘alternatieve’ poging was. 
Gezien de heftigheid van mijn klachten en toch het aantal vragen dat ik had hebben we gekozen voor een individuele training en ik kon al gauw bij Dennis terecht. Dit was begin september 2011 dus 2 maanden geleden. Na een ‘intake’ en een sessie waarin Dennis mij de theorie en achtergrond van de methode heeft uitgelegd zijn we meteen aan de slag gegaan. En wat was mijn longconditie slecht. Ik begon met een adempauze (belangrijk eikpunt binnen de Buteyko metode) van 6 a 7 seconden). Ik ademde alsof ik aan het topsporten was en kwam al hyperventilerend bij Dennis binnen na het trapje op. Meteen aan de slag gegaan met door de neus ademen en trainen. Dit is in het begin behoorlijk beangstigend en oncomfortabel maar door het oefenen met Dennis toch het vertrouwen gekregen dat dit lukte. 
De afgelopen jaren haalde ik alleen met de mond adem, ander lukte niet. Door de Buteyko methode heb ik neus ademhalen geleerd en gaande weg leer ik steeds rustiger adem te halen . Ik haalde eerder adem voor 10. Afgelopen maanden ben ik 8 uren bij Dennis geweest en hebben we alles langzaam opgebouwd. Hier moet je overigens thuis ook veel voor doen, komt niet aanwaaien. Ik heb mijn adempauze inmiddels opgebouwd naar 35/40 seconden. Dit is nog niet ín het normale maar ik ben flink op weg. Sinds een paar weken gebruik ik geen medicijnen meer en ik voel mij al heel veel beter. Ik heb het niet benauwd meer. Mijn neus is al veel vaker open. Uiteraard heb ik, zegt ook Dennis, nog een weg te gaan om in het normale te komen maar als ik zo doorga (en dat ga ik) gaat het zeker lukken. Het fijne van deze methode vind ik dat ik door oefenen en trainen zelf invloed heb op mijn conditie. En ja, na al die jaren verstopt en benauwd te zijn, duurt het nog een tijd voordat ik weer helemaal gezond ben maar wat ik nu al bereikt heb maakt me al blij. 
 
Naast de al genoemde ontwikkelingen slaap ik weer veel beter, voel ik mij rustiger/minder gestrest. Mijn hartslag is omlaag gegaan en ik ben al een paar kilootjes afgevallen. Mensen die ik een tijdje niet gezien heb zeggen dat ik er goed uitzie. Meer kleur in het gezicht en weer fonkeling in mijn ogen.
 

Dennis

De Buteyko methode is relatief simpel en effectief maar vraagt wel veel inzet. In mijn geval denk ik niet dat ik het met de Buteyko methode sec had gered. Dennis heeft veel vragen en bedenkingen weg kunnen nemen en mij weer veel vertrouwen gegeven. Ongelooflijk hoe hij in staat is om er voor te zorgen dat je weer vertrouwen krijgt in je lichamelijke- en mentale kracht. Vanaf de eerste keer geeft hij meteen een vertrouwd gevoel, als een goede vriend. En wat een humor heeft die man! Maar vooral moet ik zeggen dat hij mij vooral veel inzichten heeft meegegeven waar ik erg veel mee kan.  Ik ben sinds kort 40 maar voel me sterker en jonger dan ooit. 

Nieuws / Actueel
Donderdag 5 november NIEUWE WEBSITE LIVE
Upgrade jezelf website live! Lees meer
Woensdag 1 april Praktijkruimte
De nieuwe praktijkruimte gelegen op een mooie locatie! Lees meer
Zaterdag 27 april Dennis in een interview RTL4
Dennis Huizenga wordt geinterviewd bij het programma 'Life is beautiful' van RTL4. Lees meer
Dinsdag 5 februari New mental detox programma is klaar!
New mental detox programma is klaar! Lees meer
Donderdag 31 januari Zitten op de vloer, en nu omhoog komen
Zitten op de vloer, en nu omhoog komen Lees meer